About Us (in English)

About Us

The beginning of the Corso of Szentendre, big parking, a couple of stairs downwards, patio. And at this very moment we stop rushing the casual duties. It is not too complicated.

There are seven – eight tables in the patio, more inside of course, but in the summer even if our feet get frozen we sit out there. We are about to figure out how we would be sitting around the table when the waitress happens to be there already. We cannot see Banderas yet so we ask for two tequilas that inspires us what meal should we order to rejoice ourselves.
The cheese soup is thick, soft, yellowish white delicacy with portions of cheese inside added delicious spices to it. The toast with garlic is bringing an inexplicable fascination to it.

Then we carry on browsing the menu as usual for we cannot decide. Two pages of poultry, pork, beef, fish, pasta leads one to the other. Our fantasy is turned on by the chilli – corn flavouring, but out of the courses there is only a few that has Mexican flavouring. One of us very ably chooses the chicken breast morsels stuffed with prawn casserole and garlic sauce which is escorted by meringue shaped, golden croquettes. I also get into closer relationship with the chicken: the victim is a portion of breast marinate, broiled, made more attractive by pepper and herbs, with fresh salad and grated cheese. It is really fresh!

In the meantime we have to drink. From the Wine Menu Szeremley Szemelt Rizling is winking at us and we do so in return. Light, fruity, anyway it’s wicked! We are full. There is some left on the plate as the portion is not for children. But take a leaf out of the Wittman boys’ book, a dessert should be kept in sight too. The somlói. It can be boggled up very easily.

Well, the whipped cream is right there, the cake must have been prepared a few moments ago, nice and soft, the chocolate sauce is not too sweet, not bitter but wonderful. The music might be Portugal or if it is not then some Latin, it strengthens the feeling of comfort. There is no noise, as it gets dark little candles happen to be on the tables, the prices are absolutely OK, the service gets a grade A.
What is missing? Not even Banderas.

The End

Magunkról

Éttermünkbe ellátogató kedves vendégeink kellemes mediterrán környezetben, színvonalas kiszolgálás mellett élvezhetik a hazai és a nemzetközi konyha egyedi ételválasztékát.

Kora tavasztól késő őszig a mediterrán teraszon működő grillkonyha ízvilágából és gazdag napi ajánlatokból választhatnak vendégeink. Késő őszi és téli programjaink között pedig borkóstolók és zenés műsorestek színesítik hétköznapjaikat.
Üzleti ebédek, vacsorák, családi rendezvények, fogadások, esküvők és állófogadások akár külső helyszínen történő lebonyolítását is vállaljuk.

Előzetes megbeszélés szerint kihelyezett és éttermünkben tartandó rendezvények esetében is kívánság szerint elkészítük étlapunkon nem szereplő; vendégeink igényelt kedvenc fogását is. A színes és változatos ízvilágú étlapunk mellett széles a választékunk a hidegkonyhai termékek körében is. Nagyobb rendezvényeknél, de akár kisebb családi összejöveteleknél a különböző előételek, hidegtálak, saláták, sajttálak, hústálak és reform tálak elkészítését is szívesen vállaljuk.


Rólunk írták

A szentendrei Duna korzó eleje, nagy parkoló, jobbra pár lépcső lefelé, kisudvar. És akkor ebben a percben szakadjunk ki a hétköznapi rohanásból. Nem túl nehéz.
Hét-nyolc asztal van a teraszon, bent természetesen több, de a nyárban, még ha a lábunk fagy is le, kiülünk a kerthelyiségbe. Épp hogy kitaláljuk, milyen formációban ülünk le, már ott áll a pincérnő. Egyelőre nem látjuk Banderast, azért kérünk két tequilát, az ihlet is jobban jön, milyen étellel örvendeztessük meg magunkat. A sajtleves sűrű, lágy sárgásfehér ízdömping, benne sajtdarabkákkal, finom fűszerekkel. A hozzá illő fokhagymás pirítós majdnem megszólal, de nem hagyjuk.

Ezután picit tovább böngésszük az étlapot, mint szokásos, ugyanis nem tudunk dönteni. Két oldal szárnyas, sertés, marha, halétel, tésztaféle követi egymást, beindítja a fantáziánkat a chilis, kukoricás ízesítés, de a fogások közül csak néhányat jellemez a mexikói fűszerezés. Egyikünk a rákraguval és fokhagymás szósszal töltött rántott csirkemell falatkákat választja, nagyon tehetségesen, melyet habcsók formájú, aranyló burgonyakrokett-kör kerít be. Én is a csirkehússal keveredek közelebbi viszonyba, az áldozat egy pácolt, roston sült, borssal, zöld fűszerekkel még vonzóbbá tett egyed mellrészlete, friss salátával, reszelt sajttal. Tényleg friss!

El Mariachi étterem - SzentendreKözben muszáj inni, a borlapról a Szermeley Szemelt Rizling kacsint ránk, mi meg vissza. Könnyű gyümölcsös, mindegy, bejön. Jóllakunk. Még marad is pici, mert nem gyerek az adag. De vegyünk példát a Wittman fiúkról, egy desszert is kerüljön górcső alá. A somlói. Azt el lehet rontani úgy rendesen. Nos, a tejszínhab pont ott van, a sütemény néhány pillanattal előbb készülhetett, kellemes és laza, a csokiöntet nem gejl, nem keserű, hanem mesés. A zene talán portugál, vagy ha nem, akkor valami latin muzsika lehet, erősíti a komfortérzetet. Zaj nincs, ahogy sötétedik, az asztalra mécses kerül, az árak teljesen rendben vannak, a kiszolgálás pedig csillagos ötös.
Mi hiányzik? Még Banderas sem.

El Mariachi étterem/restaurant | HU 2000 Szentendre, Pannónia u. 6/b | Tel: 06/26 30 31 32 | E-mail: etterem@elmariachi.hu